Camper Verzekering Nederland

Er bestaan grote verschillen tussen de verschillende camperverzekeringen. Als u in Nederland een camperverzekering wilt afsluiten  dient u allereerst de keuze te maken tussen het type camperverzekering dat bij u past. U kan kiezen tussen alleen WA dekking, Beperkt Casco of voor All-Risk (volledig casco).

NKC Camperverzekering

 

Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)
Iedereen in Nederland die eigenaar is van een kampeerauto is volgens de Nederlandse wet verplicht zich te verzekeren tegen de gevolgen van Wettelijke Aansprakelijkheid (WA). Daaronder valt de schade die u aan anderen toebrengt met uw camper in het verkeer. Alleen externe schade is gedekt. Dus schade aan het motorrijtuig zelf of aan de bestuurder van het motorrijtuig valt niet binnen de WA dekking. Deze schade kan wel verzekerd worden, maar dan met een uitgebreidere verzekering.

WA + Beperkt Casco
Bij een WA + beperkt of gedeeltelijk casco camperverzekering wordt schade aan derden veroorzaakt door de eigenaar of bestuurder van de kampeerwagen vergoed. Deze verzekering dekt ook schade aan de eigen camper in bepaalde situaties, zoals in de polis omschreven. U kunt hierbij denken aan schade door brand, diefstal, ruitbreuk, storm, natuurrampen, hagel en aantoonbare botsingen met dieren.

WA + Volledig Casco (All-risks)
De meest complete camperverzekering die u in Nederland kunt afsluiten is de WA + volledig casco of all-risk camperverzekering. U bent dan ook verzekerd tegen schade (ook als u schuld heeft) als gevolg van bijvoorbeeld botsen, slippen en omslaan,  (eenzijdige) aanrijding, brand en blikseminslag, diefstal, stormschade.

Beveiliging
Er zijn verzekeraars die beveiligingseisen hebben als u een (dure) camper wil verzekeren. Bijna altijd geldt de aanvullende eis dat dit een SCM-goedgekeurd systeem of een bearlock moet zijn.
Verzekerden die hun kampeerauto beveiligd hebben met een goedgekeurd beveiligingssysteem krijgen van sommige verzekeraars een premiekorting.

NKC Camperverzekering