Camper verzekeren bij verhuur

Als particulier je eigen camper verhuren stijgt in populariteit, de camper wordt een grote tijd niet gebruikt, verhuren is dan een optie.

Je kan je mobilhome zelf verhuren of gebruik maken van een huurplatform zoals Goboony of Camptoo, zij treden op als tussenpersoon en vragen een percentage (20 tot 25 procent) van de verhuur prijs, in ruil innen zij het huurbedrag en doen de administratieve afhandeling.

Verzekering
De verhuurder van de motorhome moet zijn camperverzekering controleren, meestal is verhuur niet standaard gedekt. Vraag aan je verzekeringsmaatschappij om een aanvullende dekking voor verhuur.
Als huurder hoef je geen verzekering af te sluiten, je kan als huurder je wel tegen het Eigen Risico (meestal €1000) verzekeren, je betaalt hiervoor ongeveer 8 euro per dag.
Als verhuurder neem zeker ook een goede Reisbijstand en Pechverhelping verzekering, zo ben je zeker van pechhulp en vervangend vervoer voor jezelf en de huurders.

Risico’s
Als verhuurder vraag je een waarborg aan de huurder om eventuele schade veroorzaakt door de huurder te kunnen recupereren.
Het is aan te raden om als verhuurder foto’s te nemen voor en na de verhuur, zo heb je bewijzen bij schade die veroorzaakt is door de huurder. Huur en waarborg laat je betalen voor vertrek.