Reisbijstand en Pechverhelping Mobilhome

Verzekering Reisbijstand

Een verzekering reisbijstand is bedoeld om bijstand te verlenen als u problemen krijgt op reis, in het buitenland of in eigen land. De bijstand behelst meestal deze 2 gedeelten : een dekking voor personen; waarbij het vooral gaat om gezondheidsproblemen, en een dekking voor voertuigen na een ongeval, diefstal of defect.

De bijstand aan personen omvat onder meer de terugbetaling van medische kosten op reis, de repatriëring bij ernstige ziekte, een ongeval of overlijden, de bijstand aan je medereizigers en de hereniging met je familie.

De bijstand voertuigen of perchverhelping houdt in dat je bij panne, diefstal of ongeval met de camper op reis in Europa kan rekenen op bijstand. Dit is een basiswaarborg in elke degelijke reisbijstand verzekering.
Enkele voorbeelden van tussenkomst: pechverhelping, sleepdienst, repatriëring van de verzekerden en het ter beschikking stellen van een vervangwagen.

Je kiest best bijstand op maat. Er bestaan verschillende formules van reisbijstand bij de maatschappijen Touring, Europ Assistance, VAB Pechbijstand, Depannage.be (i.s.m. Mondial Assistance), Ethias,… Contacteer een makelaar als je door de bomen het bos niet meer ziet.

Wie bij Total tankt met een Total Clubkaart krijgt 3 weken gratis pechverhelping bij elke tankbeurt van 25 liter. Enkel voor motorhomes van max. 3,5 ton.

Als je er veel op uit trekt met je camper kies je best een jaarlijkse premie. Verschillende tijdelijke contracten per jaar zijn al snel duurder dan één jaarlijks contract.
Jaarformules gelden in de meeste gevallen maar voor 3 of 4 maanden aaneensluitend reizen. Ga je voor een langere periode op reis met je mobilhome dan bestaat meestal de mogelijkheid om deze termijn uit te breiden.

Geen enkele reisbijstandsverzekering biedt wereldwijde bijstand voor een wagen. Meestal is de bijstand beperkt tot Europa of de landen vermeld op de groene kaart van je verzekering. Wil je met je kampeerwagen op reis gaan naar Noord-Afrika dan ben je meestal niet automatisch verzekerd. Bij sommige verzekeraars kan je een uitbreiding kopen.

>>> Camper Verzekering
>>> Camper Beveiliging
>>> Camper Verzekering Nederland